Döntöttek a városnapról

Döntöttek a városnapról
Szatmár megye – Az elmúlt héten összeült nagykárolyi helyi tanács az idén megrendezésre kerülő városnapokkal kapcsolatban is döntést hozott. Nagykároly Napjait idén 12. alkalommal szervezik meg.

A korábbi években megszokott formában zajlanak az események, amelyek idén is két napon keresztül, augusztus 23–24–én zajlanak. A kulturális programokat ebben az évben is a helyi Művelődési Ház állítja össze. A kiadásokkal kapcsolatos költségvetést Georgescu Bogdan igazgató már összeállította és le is adta a tanácsosoknak, akik elfogadták azt. Bár korábban voltak arra vonatkozó javaslatok, hogy a városnapokat ne a központban, hanem egy új helyen szervezzék meg, erről konkrét döntés még nem született.

Két színpadon

Idén is két színpadot állítanak fel: a nagyszínpadot a régi nyomda épülete előtt, míg a kisebbet a bíróság melletti parkolóban. Ebben az évben is 95 000 lejt szavaztak meg a tanácsosok a városnapokra, hasonlóan a tavalyi évhez, ebből az összegből finanszírozzák a hazai és magyarországi előadók fellépését. Kiemelt helyet kapnak a nagykárolyi ifjúsági kulturális csoportok. A tanácsosok részéről javaslat érkezett továbbá arra is, hogy fordítsanak figyelmet arra, hogy színvonalas és minőségi hirdetést és reklámot kapjon az idei városnap.

Tőtős Tímea