Döntött az RMDSZ: kizárja a szövetségből Vargyas alpolgármesterét

Elutasította Szőcs Dénes fellebbezését a háromszéki RMDSZ Operatív Tanácsa, így maradt a korábbi döntés, mely szerint a szövetség kizárja tagjai sorából és megvonja politikai támogatását Vargyas település alpolgármesterétől.

Ez azt jelenti, hogy a törvény értelmében Szőcs hamarosan le kell mondjon a június elsejei helyhatósági választáson, az RMDSZ színeiben szerzett mandátumáról, valamint alpolgármesteri tisztségéről. Szőcsnek azt rótták fel, hogy az alpolgármester-választáskor elfogadta a Magyar Polgári Párt jelölését, így nem a helyi RMDSZ által támogatott Borbáth Tibor került tisztségbe. Szőcs Dénes elmondta: a gyűlésre nem kapott meghívót, mindössze az eredményt közölték vele. Ennek ellenére bízik abban, hogy az RMDSZ eláll attól a szándékától, hogy megfossza mandátumától. Korábban azt nyilatkozta, hogy az RMDSZ-ből nem kíván kilépni, és a helyi tanácsban a szövetség határozattervezeteit támogatná.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .