D. Barna: PSD-tagok is aláírták a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezést

D. Barna: PSD-tagok is aláírták a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezést
‘Örvendetesnek’ nevezte hétfőn Nagyszebenben Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, hogy a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezés egymillió aláírója között ott vannak néhányan a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagjai közül is.

Barna 19.000 aláírást nyújtott be érvényesítésre a nagyszebeni polgármesteri hivatalba. ‘Örvendetes, hogy még létezik normalitás a kormánypárt soraiban is, hisz több PSD-tag is aláírta a kezdeményezést (…), ez azt jelenti, hogy az emberek fel kezdik fogni, hogy mi történik, és ez ad cseppnyi reményt’ – fogalmazott Barna.

Szeben megyében 34.000 aláírást gyűjtöttek. Aláírta a kezdeményezést többek között Paul Porr, a Romániai Német Demokrata Fórum nagyszebeni elnöke, Astrid Fodor, Nagyszeben liberális polgármestere, Raluca Turcan képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nagyszebeni elnöke, több más helyi politikus. Barna újságírói kérésre sem kívánt név szerint megemlíteni egyetlen PSD-tagot sem, aki aláírta volna a kezdeményezést.

Az aláírások érvényességéről legtöbb 15 nap alatt dönt a polgármesteri hivatal. A kezdeményezést szeptember 1-jéig még alá lehet írni.

www.agerpres.ro