Cyclocross-verseny Nagyváradon

Cyclocross-verseny Nagyváradon
A Bihar Megyei Probikers Egyesület március 20-án délelőtt Cyclocross DOJA CX 2016 elnevezéssel első alkalommal rendezett terepversenyt kerékpárosok számára a váradi Dózsa György utca végénél található erdőben.


A cyclocross-versenyt nem csak Nagyváradon, hanem Erdélyben is első alkalommal rendezték meg. A kerékpáros terepverseny a nemzetközi szabályoknak megfelelően szervezték meg két-három kilométeres szakaszon, s a mezőnyt különböző természetes vagy mesterséges akadályok nehezítették aszfaltos, füves, sáros és homokos talajon. A terepen a kerékpárosok többször le kellett szálljanak a nyeregből, 40 cm magasságokat vagy árkokat kellett átugorniuk és meredek falakat megmászniuk. A versenyre öt kategóriában lehetett jelentkezni, és kategóriánként három díjat osztottak ki, amelyekhez értékes nyeremények társultak. A versennyel a szervezők ezt a sportot szeretnék népszerűsíteni a kerékpárosok körében. A jövőbeni tervek között szerepel egy országos verseny megszervezése is.

Nyertesek

A verseny nyertesei kategóriánként: rövid táv – női nyílt kategória: I. Bereczki Eszter, II. Bakó Annamária, III. Caragea Emilia; junior fiú kategória: I. Flore Adrian, II. Ciobanu Andrei, Marina Vlad; férfi hobby kategória: I. Bereczki Tibor, II. Goldring Jenő, III. Mandea Sergiu; hosszú táv – amatőr 18+ kategória: I. Schmidt Roland, II. Erdős László, III. Zbagan Lucian; férfi elit kategória: Pacura Timotei, Balauca Giorge, III. Sabau Vlad.