Cumpănaşu: a STS a család rendelkezésére bocsátja a sürgősségi hívások felvételeit

Cumpănaşu: a STS a család rendelkezésére bocsátja a sürgősségi hívások felvételeit
A Speciális Távközlési Szolgálat (STS) Alexandra Măceşanu családjának a rendelkezésére bocsátja a lány által a 112-es sürgősségi számra leadott hívások hangfelvételét, jelentette ki kedden Alexandru Cumpănaşu, a Caracalban meggyilkolt lány nagybátyja.

‘Biztosítom önöket, hogy ki fog derülni az igazság. Az este felkértük a STS-t, hogy bocsássák a család rendelkezésére a hívások felvételét. Most nem vagyok képes ezeket visszahallgatni. A szülők fognak dönteni arról, hogy azokat nyilvánosságra hozzák-e. (…) A STS végre, rengeteg bürokrácia után, rendelkezésünkre bocsátja a felvételeket’ – mondta Cumpănaşu.

Rámutatott, Alexandra édesapja írásban kérte a hangfelvételek kiadását. ‘Most megyek a STS-hez a hangfelvétel után’ – mondta Cumpănaşu a belügyminisztérium előtt. Véleménye szerint a hangfelvételek tisztázni fogják a helyzetet, és nem lesz már kétséges, hogy ki mekkorát hibázott az ügyben. Hozzátette ugyanakkor, hogy kizárólag a lány szülei döntik el, hogy nyilvánosságra hozzák-e a felvételeket.

‘Nem tudom, ha én képes leszek-e meghallgatni ezeket (…) Én nem akarom minden tv-csatornán hallani a gyerek, az unokahúgom hangját. (…) De ez kizárólag a szülők döntése’ – fűzte hozzá Alexandru Cumpănaşu.

A 15 éves dobrosloveni-i (Olt megye) Alexandra Măceşanu szerdán, július 24-én tűnt el, miután autóstoppal Caracalba indult. A kiskorú háromszor hívta a 112-es segélyhívó számot, mondván, hogy egy férfi elrabolta, ám a hatóságok nem tudták azonosítani, hogy hol tartják fogva. A nyomozók péntek reggel, a lány hívása után 19 órával kezdtek házkutatást a 66 éves férfi otthonában. Gheorghe Dincă később beismerte, hogy megölte a lányt.

www.agerpres.ro