Csúszópénz: a DNA-hoz került az ügy

Csúszópénz: a DNA-hoz került az ügy
A Bihar megyei Nyugdíjpénztár orvosainak és asszisztenseinek korrupciós ügye az Országos Korrupcióellenes Igazgatósághoz (DNA) került, mivel a csúszópénzként kifizetett összegek túllépik a tízezer eurót, nyilatkozta a Bihar megyei Törvényszéki Ügyészség főügyésze.

Annak kérdését, hogy pontosan mely intézményhez tartozik az ügy, pont a vádlottak ügyvédei vetették fel az elmúlt hét folyamán, amikor a törvényszék az előzetes letartóztatással kapcsolatban döntött.

„Félrevezették a bíróságot”

Amint Alexandru Lele ügyvéd, volt ügyész, aki két vádlottat képvisel, elmondta, a törvényszéki ügyészség képviselője az előzetes letartóztatás meghosszabbítását javasolta, s ebben az okiratban 9300 euró értékű csúszópénzt említ. Viszont az ügyvéd információi szerint valójában az összeg túllépi a tízezer eurót, tehát az ügy az Országos Korrupcióellenes Igazgatósághoz tartozik. Ezért nagy az esélye annak, hogy a törvényszéki ügyészség minden eddigi döntése semmissé legyen nyilvánítva. „Mi, ügyvédek, be fogjuk bizonyítani, hogy az ügyészek hazudtak és félrevezették a bíróságot, csak azért, hogy az ügy minél később kerüljön a DNA-hoz” – mondta Alexandru Lele. A törvényszék pár nappal ezelőtti döntése alapján egyébként az ügy mindegyik vádlottja házi őrizetben van.