Csúfságot űzöt magából a Steaua

Csúfságot űzöt magából a Steaua
Lenézte ellenfelét a Steaua a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának első fordulójában, ennek meg is lett az eredménye: Gheorghe Hagi edző legénysége 2–1–es vereséget szenvedett a Slavia Prága otthonában.

„Simán, 12 pontot gyűjtünk a csoportba. Nem lehet gond az első hármat Prágában összegyűjteni egy olyan csapat ellen, mely szakács–játékosokból áll” – szóltak a nyilatkozatok a szerda esti mérkőzés előtt. Elsősorban a klubtulajdonos, Gigi Becali volt az, amely így nyilatkozott, ugyanis csapatának edzője a kénye kedve szerint állította össze a kezdőkeretet. Így került be a első 11–be Cristocea és sérüléséből alig felépült Victoras Iacob.

Utóbbi még próbált zavart okozni az ellenfél 16–osa előtt, azonban Cristocea a középpályán semmit sem tudot játszani. Éppen ezért a Steaua kispadján maradt Golanski, Zaharia, Emeghara és Neaga, Surdu is csak a második féliőben jutott szerephez.

A Slavia egyébként alapemberét, Smicert nélkülőzte, így is felülmúlta a Steauát. Senkerik már a 13. percben vezetéshez jutatta csapatát, erre viszont válaszolni tudot a katonacsapat. ismét a hátvéd Goian mentette meg a Steaua becsületét, a Nicolita által elvégzett szögletére ugyanis ő érkezett, fejjel pedig Vaniak kapujába küldte a labdát.

A második félidőben semmmi változás nem volt észlelhető a Steaua játékába, egészen a 63. percig, amikor a francia másodosztályból érkezett Belaid ismét örömkönnyeket csalt a hazai szurkolók szemébe. 2–1–es állásnál Hagi csapata eszeveszett játékba kezdett: az előreívelt labdákat sorra hárította a Slavia védelme.

A játék képét tekintve a párgai egyesület megérdemelten győzött, Becali pedig elgondolkozhat azon: beleszól–e máskor is a játékoskeret összetételében és hogy a következőkben is feszültséget kellt–e a kispadon csapata fontos mérkőzései előtt.

Hagi a találkozó utáni első nyilatkozatában a vereség ellenére elégedetten beszélt csapata játékáról: “Jól játszottunk, többet birtokoltuk a labdát, kivéve az utolsó negyedórát, amikor a csapat már nem az eszével, hanem a szívével ment előre.” A csoportkör másik újonca, az UEFA-kupa legutóbbi két kiírását megnyerő Sevilla simán kikapott Londonban az Arsenaltól. Szintén három gólt szerzett a Barcelona a Lyon ellen, a katalánoknál először szerzett tétmeccsen gólt Thierry Henry.

A keddi meccsekkel ellentétben egyetlen döntetlen sem született, hét hazai siker mellett a Manchester United győzött Lisszabonban. A nap meglepetését a Fenerbahce okozta, az Inter legyőzésével.

E csoport

FC Barcelona–Olympique Lyon 3-0 (1-0)

Gól: Clerc (21., öngól), Messi (83.), Henry (90+1.)

Glasgow Rangers–VfB Stuttgart 2-1 (0-0)
Gól:
Adam (68.), Darcheville (77.), illetve Gomez (62.)

F csoport

AS Roma–Dinamo Kijev 2-0 (1-0)
Gól:
Perrotta (9.), Totti (71.)

Sporting Lisszabon–Manchester United 0-1 (0-0)
Gól:
Cristiano Ronaldo (64.)

G csoport

Fenerbahce–Internazionale 1-0 (1-0)
Gól:
Deivid (43.)

PSV Eindhoven–CSZKA Moszkva 2-0 (0-0)
Gól:
Lazovic (63.), Perez (85.)

H csoport

Slavia Prága–Steaua 2-1 (1-1)
Gól:
Senkerik (13.), Belaid (63.), illetve Goian (33.)

Arsenal–FC Sevilla 3-0 (1-0)
Gól
: Fabregas (27.), Van Persie (64.), Da Silva (90+2.)