Csoportos téli tárlat

Csoportos téli tárlat
Nagyvárad – Péntek délután a váradi Tibor Ernő Galéria alkotóközösségének munkáiból nyílt csoportok téli kiállítás a Kanonok sori képtárban. Az év végéig látogatható az ingyenes tárlat.

A Tibor Ernő Galéria alkotóközössége (Bányai Szabados Katalin, Csathó Töhötöm, Egei György, Gavrucza Tibor, Juhász Imre, Márton Katalin, Mierluţiu Emilia, Popon Krisztina, Rob Ibolya, Staharóczky Júlia, Széll Kató és Trifán László) nevében Bányai Sz. Katalin képzőművész üdvözölte az érdeklődőket, megköszönve nekik, hogy a csúnya, késő őszi időjárás ellenére fontosnak tartották megjelenni a vernisszázson. Arra emlékeztette őket: minden esztendőben adventkor nyílik csoportos kiállításuk. Tavaly a fény témakörét közelítették meg különböző szempontok alapján, s ez végigkisérte egész évüket. Januárban Biharkeresztesre vitték az alkotásaikat, ahol a Magyar Kultúra Napja alkalmából állítottak ki. Onnan Csökmőre hívták őket februárban, ahol sok pozítiv élményben, meglepetésben volt részük. Találkoztak a környék rajztanáraival, kellemes órákat töltöttek a társaságukban. Vésztő, egy Békés megyei kisváros volt a következő állomás: meglátogatták többek közt a történelmi emlékhelyet, a szoborparkot és a szabadidő-központot is.

Két új tag

Késő tavasszal Szeghalomban jártak: itt is rendezett körülmények fogadták őket, barátságok alakultak ki és további tapasztalatcserékben állapodtak meg. Ősszel a székelyhídi új múzeum felavatásán voltak jelen, az elmúlt időszak csúcspontját pedig az jelentette, hogy szeptember végén a budapesti Művészetek Palotájában is bemutatkozhattak. Bányai Szabados Katalin ugyanakkor örömmel újságolta, hogy két új taggal bővült a csapatuk: Csathó Töhötöm és Juhász Imre csatlakozott hozzájuk.

A tárlatnyitón- melyet Exc. Tempfli József ny. megyés püspök is megtisztelt jelenlétével- közreműködött S. Németh Katalin (szavalat) és Thurzó Sándor József (brácsa). A megvásárolható képek az év végéig tekinthetőek meg, hétfő kivételével hétköznaponként 11-16 óra között.

Ciucur Losonczi Antonius