Csoportos téli tárlat nyílt

Csoportos téli tárlat nyílt
Nagyvárad- Szerda délután a nagyváradi Tibor Ernő Galéria közösségének alkotásaiból nyílt közös téli kiállítás a Kanonok sori pincegalériában. Csütörtökön és pénteken, illetve január 8-15. között látogatható a tárlat.

 

A vernisszázson megjelenteket Bányai Szabados Katalin köszöntötte a Tibor Ernő Galéria munkaközössége nevében. Arra emlékeztette őket, hogy az előző években december elején nyitották meg a közös téli kiállításukat, s ezért általában az adventre, a várakozásra összpontosítottak, az idén azonban úgy esett, hogy már nagyon közeleg a fény, a Megváltó születése, a kereszténység legszebb ünnepe. Kétezer évvel ezelőtt a betlehemi csillag elvezette a napkeleti bölcseket a kisded jászolához, napjainkban pedig a céljaik elérése érdekében a TEG alkotói is követtek egy csillagot, melynek köszönhetően megmutatkozott számukra a Kanonok sori képtár, mely lehetőséget biztosít számukra, hogy kiállíthassák műveiket, valamint megismerkedjenek más képzőművészekkel is.

A kiállítók

A csoportos kiállításra nem mindenki küldött munkát, viszont a csapatlétszám egy új taggal bővült, Bora Ilona személyében. Trifán László egy számítógépes alkotással készült, mely az ünneppel kapcsolatos, Rob Ibolya különleges keleti maszkokat és indián jelképeket küldött, Popon Krisztina alkotásainak témája sokrétű és az érmihályfalvi táborban készítette ezeket, Csathó Töhötöm absztraktokkal jelentkezett, Márton Katalin tűzzománcokat állított ki, Mierluţiu Emília kerámiái ablakokat ábrázolnak, Bora Ilona virágokat festett, Bányai Szabados Katalint a Debreceni Virágkarnevál ihlette meg, Gavrucza Tibor azokat az akvarelleket hozta magával, melyeket nemrég az Ady Endre Középiskola dísztermében csinált, Barbici Éva őszi táj kompozíciókkal lepte az érdeklődőket, és a nem TEG-tag Tóth Ágnes is hozzájárult a tárlat anyagához hangulatos téli akvarellekkel, illetve grafikákkal.

A rendezvényen közreműködött S. Németh Katalin, aki Dsida Jenő: Közeleg az emberfia című költeményét szavalta el, valamint a Kinda Péter (nagybögő)- Trifán László (ének, gitár, szájharmonika) duó.

Ciucur Losonczi Antonius