Csoportos kiállítás a Foto Artban

Az Euro Foto Art nemzetközi egyesület tagjainak éves tárlatát nyitották meg pénteken. A szerző felvétele
Az Euro Foto Art nemzetközi egyesület tagjainak éves tárlatát nyitották meg pénteken. A szerző felvétele
Az Euro Foto Art nemzetközi egyesület tagjainak munkáiból nyílt kiállítás február 5-én, pénteken délután az Euro Foto Art Galériában. A tárlat február 18-ig lesz látogatható.

Az Euro Foto Art nemzetközi egyesület tagjainak éves tárlatát nyitották meg február 5-én, pénteken délután a nagyváradi az Euro Foto Art Galériában. A tárlaton harmincegy európai, illetve egyesült államokbeli fotóművész több mint száz színes és fekete-fehér alkotását állították ki. A szép számú érdeklődőt Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Egyesület elnöke köszöntötte, majd külön üdvözölte a Budapestről, Szolnokról, Debrecenből érkezett vendégeket is. Mint elmondta hagyománynak számít, hogy minden évben az egyesület tagjainak elmúlt éves munkájából összeállított válogatással készülnek. „Örömmel láttam, hogy az idei tárlat anyaga szakmai szempontból magasabb színvonalat üt meg, mint a tavalyi. Látszik, hogy az egyesületi tagok egy év alatt nagyon sokat fejlődtek” – tette hozzá, majd az egyesületről és annak munkájáról osztott meg részleteket, valamint az elmúlt év tevékenységeit is ismertette.

Köszöntések

A tárlatmegnyitón Kiss Törék Ildikó színművésznő is megosztotta gondolatait. A fotózást a színész munkájához hasonlította, hiszen mindkét hivatásnál csak a végeredmény látszik, és a néző nem tudja, mennyi munkával jár egy színdarab, vagy egy művészi fotó elkészítése. Ovi D. Pop fotóművész a 2015-ös év sikereiről beszélt, amelyek között szerepelt az is, hogy a fotózáshoz kötődő utazások során sok emberrel ismerkedett meg. A beszédeket követően Tóth István nyitotta meg hivatalosan a tárlatot, amely február 18-ig lesz látogatható, hétköznaponként 8–19 óra között. A pénteki megnyitón közreműködött a Stadler fúvós együttes.

P. Nagy Noémi