„Csomortányi újból hazudik”

Szabó József megyemenedzser
Szabó József megyemenedzser
Felfoghatatlan, hogy a szolgalelkűség okán hogyan lehet ekkora erővel védeni Ilie Bolojan polgármester magyar gyerekeket diszkrimináló döntéseit. Csomortányi úr egy dologhoz ért, a hazudozáshoz. Az Erdonon láttam a tegnapi sajtótájékoztatóról szóló cikket, ezért gyors választ írok. Muszáj reagálni.

Az áttekinthetőség miatt sorba veszek egy-két ügyet. 1. Az RMDSZ a tavaly megoldotta a „kis” Szacsvay iskola ügyét. Tehát már a tavaly megyei RMDSZ beavatkozásra volt szükség. A Bihar Megyei Tanács adott ingatlant és fel is újította azt. 2. Az Ady Endre Líceum fűtési problémái az idén márciusban súlyosbodtak. Illett volna a sajtótájékoztató előtt elolvasni az aligazgatónő nyilatkozatát. A csőrendszer a hőközpontig a város tulajdona, a hőközpont után az egyházé. A megye most a városi tulajdonra adott pénzt. Ha magyar iskola infrastruktúrájának a felújítására adott pénzt a megyét vezető RMDSZ, az nem jó? 3. Manipuláció a forráselosztás kérdése. A PNL évekig csak magának osztott a többi román párttal szemben, és igen, az RMDSZ akkor is ügyelt a magyar településekre, mint ahogy tette most is. Nekünk az a dolgunk, hogy a magyar közösség mellett álljunk. A román pártok egyike sem barát. Ha szükségük van az RMDSZ-re, támogatják a magyar ügyeket, ha nem, ellene szavaznak. A Néppártra csak a magyar megosztás miatt volt eddig szüksége mindenkinek. Jól fizettek, jól szolgáltak. Csomortányi kedves, most a románok, Bolojan fizet a megosztásért. Önök most is megszolgálják a fizetséget. 4. A PNL vezetősége, melynek első alelnöke Bolojan, épp a minap támadta Orbán Viktort. Csomortányi István ott nem mukkan, hisz barátokat veszít itt vagy ott, és ugorhatna Zatykó Gyula, vagy a Demokrácia Irodák fizetése. Micsoda farizeusság. 5. Csomortányi pofátlan, politikai pöcegödör stílusú nyilatkozata a magyar diákok, pedagógusok, szülők és saját volt iskolája iránt is teljes érzéketlenséget mutat. 6. A nagyváradi önkormányzat rossz és magyarellenes döntéseit folyamatosan parancsszóra védi. Pár hete szintén egy közvitán szinte sajnálkozva jelezte, hogy milyen kár, hogy a város rosszul „kommunikál” a földszintes házak adóztatási határozata kapcsán. Kedves Csomortányi, ott sem a kommunikáció, hanem maga az ötlet és a határozat a rossz. 7. Bolojan ma a megyénél volt, mert elrontott egy pályázatban valamit, és kérte a megye segítségét. Velem beszélt. Fogunk segíteni. A városnak mi nyertünk 7 millió eurós projektet, összeg mely több, mint az összes településnek elosztott forrás, tehát itt is hazudott, kedves Csomortányi. Mi végezzük a dolgunkat és ne minket hibáztassanak, ha Bolojan kilógó nacionalizmusa védhetetlen helyzetbe hozta párttársát, Zatykó urat.

Végezetül azt ajánlom, dolgozzanak, és legalább arra próbáljanak figyelni, hogy amennyiben mi meggyőzzük a megyénél az „ördög” PSD–ALDE-t, hogy a magyar iskolákra legyen pénz, akkor Önök, kedves Csomortányi és Zatykó urak, ügyeljenek arra, hogy az „angyalokból” álló PNL-sek adják tovább a magyaroknak, és ne lopják, térítsék el. Ha erre sem képesek, ok… De legalább hallgassanak, és ne ordítozzanak, körbekenve másra saját maguk tehetetlenségét.

Szabó József megyemenedzser, az RMDSZ megyei alelnöke