Csomagolhat a női kosárlabda–válogatott

Csomagolhat a női kosárlabda–válogatott
Románia – Közel volt a román női kosárlabda válogatott ahhoz, hogy az „utolsó 100 méteren” behozza a lemaradást az Olaszországban zajló Európa–bajnokság csoprotmérkőzéseinek utolsó fordulójában.

Mark Silver szövetségi kapitány csapata a harmadik negyedig vezetett Belgium válogatottával szemben, azonban az utolsó felvonsban már nem bírtak a román lányok: a belgák átvették a vezetsét, és 74–71 arányban győztek. A románok egyik legjobb a szatmári Cristina Ciocan volt, aki 13 pontot szerzett, míg a másik szatmári válogatott, Orosz Andreea három pontot dobott.

A belga válogatott egyébként az első helyről, száz százalékos teljesítménnyel jutott a középdöntőbe Németországgal és Litvániával együtt.

A román szövetség okkal lehet csalódott, ugyanis idén semmi sem jött össze a kosárlabda csapatoknak. Egyedül az U18–as korosztályos női válogatottnak sikerült kimagasló teljesítményt nyújtania. A felnőtt női csapat egyébként azzal a szándékkal utazott Olaszországba, hogy megtenszek mindent annak érdekébe, hogy az első ötbe végezzenek, mely olimpiai kvalifikációt is biztosított volna.

A legjobb eredményeket egyébként 1962 és 1966 kozött érte el a román csapat, amikor egymás után háromszor is a negyedik helyen végzett.

 

Női kosárlabda Európa–bajnokság, B csoport, 3. forduló, eredmények: Románia – Belgium 71–74, Németország – Litvánia 57–71. A csoport végeredménye: 1. Belgium 6 pont, 2. Litvánia 5, 3. Németország 4, 4. Románia 3.

Továbbjutottak még a középdöntőbe: Csehország, Lettország, Törökország (A csoport), Oroszország, Franciaország, Olaszország (C soport), Spanyolország, Fehéroroszország, Szerbia (D csoport). Kiestek: Izrael (A csoport), Görögország (C csoport), Horvátország (D csoport)