Csökkent a szentestén elkövetett erőszakos bűncselekmények száma

Illusztráció
Illusztráció
A szenteste elkövetett erőszakos bűncselekmények száma 24 százalékkal csökkent a tavalyi évhez viszonyítva.

Ez annak is köszönhető, hogy több mint 10.300 rendőr teljesített szolgálatot, a szokásos beosztáson felül, a karácsonyi időszakban. A rendőrök a vallásos megmozdulások helyszínein, a tömegeket vonzó helyszíneken és az országutakon is figyelemmel kísérték a közrend betartását – írja az AGERPRES hírügynökségnek küldött tájékoztatójában az Országos Rendőr-felügyelőség.

A járőröző csapatok, a forgalmi- és a közszállítási rendőrök feladata az volt, hogy megelőzzék az ünnepek alatt a lakosság nyugalmát zavaró eseményeket.

Az Országos rendőr-felügyelőség közleménye szerint a rendőrök aktív részvételének köszönhetően a karácsony első napján észlelt kihágások és bűncselekmények száma 24 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

A súlyos közúti balesetek száma 14%-kkal csökkent ebben az időszakban az elmúlt évekhez viszonyítva.

A román rendőrség hétfőn leginkább a forgalmi dugók elkerülésére és a balesetek megelőzésére fekteti a hangsúlyt. Ugyanakkor arra kérik a lakosságot, hogy tájékozódjanak az utak állapotáról, mielőtt hosszabb útnak indulnak, gépjárművüket szereljék fel a téli viszonyoknak megfelelően és kövessék a közlekedési rendőrök utasításait – áll a rendőrség közleményében.

AGERPRES/(RO – szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro