Csődbe ment a világ legfiatalabb milliomosa

Csődöt jelentett Reuben Singh, aki alig tíz éve 55 millió dolláros vagyonával a világ legfiatalabb milliomosának számított. Az indiai származású brit üzletember 22 millió dolláros adósságot halmozott fel.

Reuben Singh alig pár éve még Bill Gates utódjának tartotta magát, karrierje azonban mára zsákutcába került. A Nagy-Britanniában született indiai még nem töltötte be a 20. életévét, amikor 1998-ban beírta nevét a Guinness Rekordok Könyvébe, méghozzá a világ legfiatalabb milliomosaként. A Sunday Times és a Fortune magazin összesítéseit is megjárt fiú vagyonát akkor 55 millió dollárra (9 milliárd forintra) becsülték, ma azonban már 22 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) tartozásával vonja magára a figyelmet. A ma 31 éves férfi gazdag famíliába született, felnőve pedig a családi üzlet mellett elindította Miss Attitude néven a saját vállalkozását is. A bizsukat forgalmazó cég hamarosan kinőtte magát, olyannyira, hogy hamarosan több száz boltot üzemeltetett országszerte.

A sikeres fiú állandó szereplője volt a televíziós műsoroknak, interjúkat adott. 1999-ben eladta 44 millió dollárért (7,6 milliárd forintért) a Miss Attitude-ot, mintegy 90 millió dollárra (15,5 milliárd forintra) növelve ezzel akkori vagyonát, igaz, a vásárló később úgy nyilatkozott, csak 2 millió dollárt (345 millió forintot) adott a vállalatért.

Reuben Singh ezután az internet világába is betört alldaypa.com, 24 órás asszisztensi szolgáltatásokat nyújtó oldalával, miközben üzleti tevékenységét számos díjjal honorálták. A milliomos problémái akkor kezdődtek, amikor egyre többen vádolták azzal, hogy megrögzött hazudozó. Dr. Reuben Singh-ről, ahogyan magát nevezte (bár máig sem bizonyított, hogy valaha szerzett volna diplomát), kiderült, hogy vállalkozásai adóssággal küzdenek, és közel sem mennek olyan jól, mint ahogyan azt állította. A nemrégiben csődöt jelentő egykori milliomos titán 1,6 millió dollárral  (276 millió forinttal) tartozott apjának, de ugyanígy elmulasztott kifizetni 18 millió dollárt (3,1 milliárd forintot) egy kuvaiti kereskedelmi cégnek.