ERDON Helyi hírek

2008.11.24. 13:13

Magyar nézőknek magyar csomagot!

<p>Nagyvárad - Nagyváradon is magyar csomag kialakítására kéri fel az RCS/RDS vállalatot Csuzi István az RMDSZ képviselőjelöltje.</p>

Csuzi István RMDSZ-es képviselőjelölt hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: amióta megnyílt képviselőjelölti irodája, több tucatnyian keresték fel őt főként helyi jellegű problémáikkal. A polgárok által jelzett problémák a szociális gondokra, a parkolás és a zöldövezet kérdéseire, a közszolgáltatásokra és a közlekedésbiztonságra vonatkoztak, de még a Hír TV ügye is megjelent a panaszok között. Ezen felvetések összegzéséből Csuzi István azt a következtetést vonta le, hogy az egyéni választókerületes választási rendszer növeli a képviselő felelősségét a helyi közösség iránt.

Magyar csomagot

Csuzi István bejelentette, hogy ezen a héten eljuttat egy javaslatcsomagot az RCS/RDS céghez, amelyben kérni fogja, hogy a cég a nagyváradi lakosság igényeinek megfelelően hozzon létre ún. „magyar csomagot”. Csuzi István felhívta a figyelmet arra, hogy Nagyvárad lakosságának közel 30 százaléka magyar, akik - meggyőződése szerint - fizetnének is egy plusz összeget azért, hogy foghassák a magyar csatornákat. István Zoltán, Csuzi István kampánycsapatának tagja jelezte, hogy a digitális rendszerű szolgáltatás bevezetésekor alkalma van az ügyfélnek kérni a magyar csomagot. Csuzi István azt szeretné elérni, hogy a cég vezesse be ezt az analóg rendszerű műsorszolgáltatására is. Majd hozzátette: többször, többféle módon próbálta felvenni a kapcsolatot az RDS/RCS csúcsvezetésével ennek a problémának a jelzése végett, de a vezetőség elzárkózott. „Ez nem ügyfélbarát magatartás” - tette hozzá Csuzi István.

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!