Csodálatos a díszterem!

Csodálatos a díszterem!
Bihar megye – Msgr. Francisco Javier Lozano pápai nuncius szombat reggel meglátogatta hivatalában a Bihar Megyei Tanács elnökét, majd délben megtekintette a római katolikus püspöki palotát.

A vasárnapi szentmisét a Bazilikában celebráló Msgr. Francisco Javier Lozano pápai nuncius szombat délben megtekintette a római katolikus püspöki palotának a már visszaszolgáltatott részét. Tempfli József püspök, Fodor József általános helynök és Kovács Zsolt püspöki titkár kalauzolták a magas rangú egyházi vendéget. Végigvezették a nunciust a földszinti és emeleti termeken. Megmutatták Koroknyai Ottó nagyméretű festményét, amely Mátyás királyt ábrázolja Bécs előtt, majd a teljesen felújított és már stílusosan berendezett díszterem következett. A terem pompája, a nagyméretű mennyezeti képek a nunciusban nagy elismerést váltott ki. „Magnific!” – mondotta amint végigjáratta tekintetét a barokk kori építészetnek e pompás példáján.

Protokoll látogatás

Szombat reggel a pápai nuncius Tempfli József megyés püspök és Kovács Zsolt püspöki titkár kíséretében látogatást tett a Bihar Megyei Tanács elnökénél. A magas rangú egyházi méltóságot Kiss Sándor elnökkel együtt fogadta Biró Rozália alpolgármester és Szabó Ödön megyei tanácsos. Úgyszintén délelőtt megtekintette még a Mária Rádiót, illetve a rogériuszi római katolikus óvodát. Délután váradi templomokat látogatott az Apostoli Nunciatura vezetője.

 

Péter I. Zoltán