Csillagot kaptak a mumpicok

Csillagot kaptak a mumpicok
A klasszikussá vált Óz, a nagy varázsló című zenés filmben főként törpék játszották a Keleti Boszorkány rabságából megszabadult mumpicok szerepét.

Mumpicok kaptak csillagot kedden a híres hollywoodi Hírességek Sétányán, a Walk of Fame-en, közel hetven évvel az után, hogy a Grauman’s Chinese Theatre-ben először láthatta a közönség az Óz, a nagy varázsló című filmet Judy Garlanddal a főszerepben. Lyman Frank Baum több mint száz évvel ezelőtt született regényében Dorka így ismerkedik meg a különös lényekkel: „Sokkal kisebbek voltak, mint a felnőttek, akik közt addig élt, de azért nem voltak törpék… A férfiak ugyaenolyan kék színű öltözéket viseltek, amilyen a kalapjuk, és fényesre suvikszolt csizmájuk szárán is kék hajtóka ékeskedett.” A klasszikussá vált zenés filmben főként törpék játszották a Keleti Boszorkány rabságából megszabadult mumpicok szerepét. Őket képviselte az ünnepi eseményen az a maroknyi színész, akik meg tudtak jelenni az 1939-ben forgatott produkció szereplői közül, hogy jelen legyenek a nekik szentelt 2352. csillag felavatásánál.

„Szeretünk benneteket”

Az idős művészek lovas hintón gördültek a ceremónia színhelyére, és a sárga utat jelző sárga szőnyegen sétáltak el a nagy múltú mozi előtt felállított emelvényig. „Szeretünk benneteket, és a szívünkbe zártunk” – mondta a 88 esztendős Mickey Carroll másik hat kollégája szószólójaként a megjelenteknek. „Olyan büszke vagyok ma, amilyen édesanyám lenne” – köszöntötte a színészeket a közel 40 éve elhunyt Garland fia, Joey Luft.