Csillagok a kulisszák mögött

Csillagok a kulisszák mögött
Sopron nemcsak a Hűség, de a Csillagok Városa is, hiszen a VOLT Fesztiválok idején jelentősen megnő a városban a nemzetközi sztárok aránya, akik nyomot is hagynak itt egy-egy ef Zámbó István képzőművész által tervezett egyedi szék formájában. A csillagok a színpadon megmutatnak mindent, de minket az is érdekel, mi van a kulisszák mögött.

 

A környezettudatosság ma már a zenészek között egy általános tulajdonság. Szelektíven gyűjtik a szemetet s kerülik az eldobható poharakat és étkészleteket is. S ha már üvegpohárba isznak, nem is isznak akármit: az idei év slágere egy meglehetősen borsos árú tequila (Tequila Patron), aminek üvegje majdnem 20.000 Ft-ot kóstál. Egyértelműen valamilyen divathullámról lehet szó, hiszen az elmúlt években senki sem kért ilyen italt, idén pedig 4 fellépő is ragaszkodik hozzá.

 

A törölköző a legnagyobb fogyóeszköz a zenekarok között. Van, hogy 50-60 darabot kérnek, aminek egy jó része a turnébuszban landol, hiszen akár napokat is töltenek ott a következő fellépésig.

 

A nagy csapatok semmit nem bíznak a véletlenre. Bevett szokás, hogy több kamionnyi hang- és fény felszereléssel érkeznek. Az idei év meglepetése Paul Kalkbrenner, aki nem egy szimpla DJ szettel érkezik a VOLTra. Egy teljes napig épül majd a kivetítő-rendszer, amit szintén egy kamion szállít Sopronba. S ha már jármű, azt is megtudtuk, hogy két csapat érkezik magánrepülővel, viszont van olyan lengyel banda, akik hét órán át utaznak a VOLTra – kisbusszal.

Óriási meglepetésparty is készül, hiszen az egyik sztár itt ünnepli születésnapját, amire Londonból direkt ezért ide érkező barátai már nagyon készülnek, mint ahogy mi is készülünk a VOLTra, ami június 28-án indul a “nulladik” nappal.

Címkék: , , ,