Csillagocska jótékonysági bál

Csillagocska jótékonysági bál
Szombat este immár 16. alkalommal rendezték meg Nagyváradon az Erzsébet-Katalin Jótékonysági Bált, más néven a Csillagocska-bált, aminek idén is a PKE díszterme biztosított helyet.

A résztvevőket Pálfi József, a Csillagocska Alapítvány elnöke köszöntötte, többek között kiemelve: a világ forgatagától teljesen függetlenedni nem lehet, de a belső szabadságot mindenki megtalálhatja. A köszöntést követően Ilisz Dominik, a Művészeti Líceum nyolcadikos diákja Chopin-műveket játszott zongorán. Az idei bálon az előző évektől eltérően a Csillagocska népzene- és néptáncegyüttes nem lépett fel élő műsorral, ám ennek egyértelmű magyarázata is van: a bálozóknak az alapítvány múlt hónapi, születésnapi műsorából készült negyedórás filmet vetítették le, amellyel a Csillagocska Szent László füve című előadását idézték fel. A vetítést követően a háromtagú Animo Zenekar – amelynek énekesnője, Szarka Anita nagyváradi származású – lépett fel és közel egyórás koncerttel örvendeztette meg a közönséget. Nevük jelentése lelkesedés, jókedv – ezt a koncert során át is adták. Az együttes ismert dalok feldolgozásaiban ötvözi a jazz, blues, rock és pop stílusokat, a bálon előadták például a Rather Be, de a Beatles Come Together slágerét is.

Az idei bál fővédnöke Hajdúnánás önkormányzata volt Szólláth Tibor polgármester képviseletében, aki nem érkezett üres kézzel, ugyanis finomabbnál-finomabb ételeket felvonultató meleg- és hidegbüfé fogadta a koncert után az előtérben a résztvevőket, ahol többek között mangalica és szürke marha húskészítményeket lehetett kóstolni. Hajdúnánás még arról is híres, hogy saját pénznemmel rendelkezik, a Bocskai Koronával, ezt a helyszínen meg is lehetett szemlélni.

Táncos mulatság

A bál további részében a Csillagocska Zenekar és a Sanzon Együttes szolgáltatta az élőzenét, illetve a talpalávalót, ugyanis hajnalig tartó táncos mulatság kezdődött. A hagyományokhoz híven volt tombola és aukció is. Ez alkalommal a bálozók a Csillagocska Alapítvány további jó működését támogatták.

János Piroska