Csíkszeredában ülésezett a Központi Régió Fejlesztési Tanácsa

Csíkszered – A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség, Hargita Megye Tanácsával közösen, április 13-án Csíkszeredában szervezte meg a Központi Régió Fejlesztési Tanácsának soros ülését.

A rendezvénynek otthont adó megyeházán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a jelen lévő megyeitanács-elnököket, polgármestereket, helyi tanácsok, illetve a REGIO program kivitelezésében szerepet játszó civil szervezetek képviselőit, valamint Bányai Gábort, Bács-Kiskun Megye Önkormányzatának elnökét, aki Hargita megye testvérmegyéjének képviseletében vett részt a tanácskozáson. Borboly Csaba felszólalásában elmondta:

– Örömünkre szolgál, hogy megyénkben tartjuk a fejlesztési tanács ülését, ugyanis ez jó alkalom arra, hogy megosztva egymással tapasztalatainkat az elkövetkező hét évben fejlesztéseink és a pályázati kiírások összhangban legyenek. Hargita Megye Tanácsa mostanáig 15 pályázatot nyújtott be az Európai Unióhoz a Központi Régió Fejlesztési Tanácsának segítségével, és nyolc pályázat pozitív elbírálásban részesült, úgyhogy kijelenthetjük, van tapasztalatunk e téren.

A Hargita megyei tanácselnök felszólalásában köszönetet mondott a Központi Fejlesztési Régió munkatársainak pozitív hozzáállásukért, és külön kiemelte a Hargita megyei kirendeltség munkatársait, akik munkájának köszönhetően a megye rövid idő alatt juthat pályázati forrásokhoz. A Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök vezette ülést követően a Stratégiai Értékelés és Koordináció Regionális Bizottságának tagjai tanácskoztak.

Címkék: , ,