Csibi Barna elbocsátását javasolják

A román országos adóügyi hivatal fegyelmi testülete Csibi Barna elbocsátására tett javaslatot, arra hivatkozva, hogy a március 15-én egy román nemzeti hős papírbábuját felakasztó pénzügyi ellenőr többször igazolatlanul hiányzott munkahelyéről.

A március 15-i bábuakasztás után Csibit kétszer is kihelyezték, előbb Abrudbányára, az ottani adóhivatalhoz, ahol Csibi azért nem jelent meg, mert egy hónap szabadságot vett ki. A szabadság letöltése után az országos adóhivatal vezetője Bukarest egyik kerületi hivatalába helyezte át Csibit, aki ellen időközben fegyelmi eljárás zajlott. Sorin Blejnar, az országos adóhivatal elnöke csütörtökön elmondta, hogy a fegyelmi bizottság azért javasolja most Csibi elbocsátását, mert bukaresti munkahelyéről többször hiányzott igazolatlanul.

Csibi szélsőséges akciókkal már korábban felhívta magára a figyelmet. Március 15-én Csíkszereda egyik utcáján felakasztotta a románok egyik nemzeti hősét, az 1848-49-ben a román nemzeti törekvések élére álló Avram Iancut ábrázoló papírbábut. Csibi tette felháborította a román közvéleményt. A Hargita megyei adóhatóság várhatóan pénteken adja ki a Csibi menesztéséről szóló határozatot.