Cseppfolyósított gáz szivárgása miatt költöztettek ki 500 személyt Galac megyében

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Kétszáz lakásból több mint ötszáz személyt evakuáltak a Galac megyei Traian településen, ahol szivárgást észleltek egy cseppfolyósított autógázt (LPG) szállító tartálykocsin – nyilatkozta a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Eugen Chiriţă.

FRISSÍTÉS: Ellenőrzött körülmények között a szabadba engedték a gázt a szivárgó tartálykocsiból, így visszatérhet otthonába az a több mint ötszáz személy, akiket az incidens miatt evakuáltak a Galac megyei Traian település térségében. A közúti és a vasúti forgalom is újraindult a környéken – nyilatkozta a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Eugen Chiriţă.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert ellenőrzött körülmények között a szabadba engedik a gázt, arra ugyanis nincs lehetőség, hogy a rakományt átfejtsék egy másik tartálykocsiba. Közben vízfüggönnyel próbálják megakadályozni a gáz továbbterjedését.
Az LPG-t szállító járművet a 25-ös országúttól körülbelül egy kilométerre levő legelőre irányították; az autós és a vasúti forgalmat is lezárták a környéken.
A helyszínre kivezényelték a brăilai katasztrófavédelem vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) balesetekkor bevethető mentőjárművét is.

www.agerpres.ro