Csép Andrea: Vízisí-paradicsom terve készül a bözödi tóra

Csép Andrea: Vízisí-paradicsom terve készül a bözödi tóra
„Fiatalok a 2008-as helyhatósági választásokban” címmel zajlott a tusnádfürdői EU tábor esti beszélgetés-sorozatának első előadása.

Az Eu Tábor esti programpontjának meghívottai a 2008-as helyhatósági választás fiatal jelöltjei voltak, mégpedig Csép Andrea, Maros megyei tanácsos és Szőcs László, etédi polgármester.

 „ Úgy érzem, hogy a Maros megyei tanácsban megvalósult az a fiatalítás, amelyen már jó ideje dolgozunk, s örülök, hogy én is részese lehetek annak a csapatnak. Hatékony tanácsosi munkát szeretnék végezni, és mivel én is fiatal vagyok, tudom, hogy mit akarnak a fiatalok.” – nyilatkozta a Maros megyei tanácsos.

„Maros megyének óriási kihasználatlan turisztikai potenciálja van, és ilyen vonalon szeretnék tovább dolgozni – példának okáért tervezünk a Bözöd-i tóra egy vízisí-paradicsomot az extrém sport kedvelői számára.” – tájékoztatott Csép Andrea.

Szőcs László, etédi polgármester politológiát végzett, és 24 évével Erdély legfiatalabb RMDSZ-es polgármestere. Települése felvirágoztatását szintén a turizmusban látja, ugyanis Etéden található az egyetlen erdélyi Szalmakalap Múzeum és „ Szalmakalap Gyár”, továbbá itt tekinthető meg Románia legnagyobb szalmakalapja is, ami egy 2 méter átmérőjű fejfedő, és elkészítése két hetet vett igénybe.

Szőcs elmondta, hogy míg egy átlagos szalmakalap elkészítéséhez 15 méter szalmaszálat használnak fel, addig ez a szalmakalap elkészítése 500 méter szalmát vett igénybe.