Cselgáncs

Naszód városábanon bonyolították le az Észak-nyugati Eurórégió gyerekek részére kiírt kvalifikációs cselgáncs-bajnokság harmadik fordulóját, amelyen remekeltek a Nagyváradi Bihorul ISK Liberty Cselgáncsklub leány és fiú versenyzői U11, U13 és U15 korosztályokban.

A fiú U11-ben Ludescher Domokos és Dragoş David első, Alex Popa és Kasziba Dávid második, Cristian Popa harmadik lett. Az U13-ban Darius Mudura első, Árgyelán Bogdán és Florin Suciu második volt. Az U15-ben Sergiu Farcaş második, Alexandru Lavinia harmadik lett. Edzők: Aurelian Fleisz és Alexander Goncsarenko.

Bizonyítottak a lányok is. Az U11 korosztályú Cristina Ungureanu a 48 kg súlycsoportban lett az első, akárcsak az U13 korosztályî Cristina Trifan az 52 kg súlycsoportban, míg Călina Constantache a 29 kgilogrammosok között a második helyet szerezte meg. Az U15 korosztályúak versenyében azonban csupán egyetlen harmadik hellyel büszkélkedhettek a váradi versenyzők: Cristina Birta lett bronzérmes a 48 kg-ban. A lányok szakirányítója Olimpia Ianc, aki ugyanekkor fiú versenyzőket is „istápolt”, igaz, a lányoknál kevésbé eredményesen

Címkék: ,