ERDON Helyi hírek

2008.05.26. 15:30

Helyt adtak a bolojani beadványnak

<p>Bihar megye - A Nagyváradi Körzeti Választási Iroda helyt adott Ilie Bolojan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nagyváradi polgármesterjelöltje beadványának, aki azt sérelmezte, hogy a Demokrtata-Liberális Párt (PD-L) helyi szervezete megszegi a választási törvény vonatkozó rendelkezéseit és a választási kampányokban elfogadottá vált normákat.</p>

Bolojan - és mint kiderült, a körzeti választási iroda is - azt kifogásolja, hogy a PD-L több, a helyi sajtóban megjelentetett választási cikkben és reklámban felhasználta a PNL jelét, teljes elnevezését valamint Ilie Bolojan fényképét, holott a törvény és a deontológiai előírások tíltják az ellenlábas párt nevének, jelének vagy egy másik jelölt arcképének felhasználását kampánycélokra. A körzeti választási iroda felszólítja a PD-L-t, hogy hagyjon fel ezzel a gyakorlattal és értesítette a rendőrséget, hogy megállapítsa, szükséges-e alkalmazni a 67/2004 számú törvény vonatkozó előírásait..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!