Cseke Attila nyilatkozata

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ nagyváradi polgármester-jelöltje
Cseke Attila szenátor, az RMDSZ nagyváradi polgármester-jelöltje
A polgármester-jelöltség elfogadása óta naponta tapasztalom, hogy a kampányidőszak közeledtével a politikusok megváltoztatják hangvételüket. Én azért vállaltam a polgármester-jelöltséget, mert, nem tagadván magyarságomat, hiszem, hogy egy jövőképet felmutatni tudó polgármesterre van szüksége a városnak, nemzetiségtől függetlenül.

 

Ma már Nagyváradon többre van szükség, mint egy adminisztrátorra: Nagyváradnak vissza kell nyernie régi fényét. Az Egészséges Nagyváradért! program erről szól, és én hiszem, hogy Nagyváradnak erre van szüksége.

Civilizált, a nagyváradiakkal való párbeszédre alapuló kampányt akarok. Arról szeretnék beszélni, ami a célom: régióközponttá alakítani Nagyváradot, visszaadva régi hírnevét.

Ezzel a szellemiséggel szöges ellentétben áll az, amikor alaptalanul vádaskodnak. Én semmi olyanról nem tudok, amely miatt szégyenkeznem kellene. Ha Tőkés László EP-képviselő tud, ahogyan azt sugallja, valamilyen korrupciós ügyről, amelyhez szerinte nekem közöm volt, akkor kérem, álljon elő a bizonyítékokkal, ha pedig nincsenek ilyen bizonyítékai, akkor megkérem, kerülje a felesleges vádaskodást.

Tőlem idegen ez a típusú politizálás. Ezért, a továbbiakban nem kívánok ilyen hangvételű nyilatkozatokra reagálni, ez az első és utolsó alkalom, amikor megteszem.

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ nagyváradi polgármester-jelöltje