Családi szombat szeszélyes időben

Családi szombat szeszélyes időben
Bihar megye – Tavaszváró családi nap zajlott szombaton a nagyváradi Szent László óvodában: miközben a szülők az udvaron munkálkodtak, a gyerekek játszottak, közben főtt a bográcsgulyás…

Amint Szabó Emese óvodavezető elmondta, minden évben szoktak tavasszal családi programot szervezni – így történt az idén is. Ennek kettős szerepe van, hiszen miközben segítenek rendbehozni az udvart, a szülők ismerkednek is, a bográcsgulyás közös elfogyasztása pedig még kellemesebbé teszi a közös programot. Ezúttal a délelőtt folyamán a Nagyváradon lévő msgr. Francisco Javier Lozano pápai nuncius is meglátogatta az óvodát, tudtuk meg.

Játék és munka

A szombati, szeszélyes időjárás nem különben nem ijesztette el a kicsiket és a nagyokat: míg a gyerekek játszottak, vagy épp a nagyokat utánozva komolyan tevékenykedtek hozzájuk képest hatalmas seprűkkel, gereblyékkel, lapátokkal, a szülők szépen kicsinosították az óvoda udvarát: sepregettek, virágokat ültettek, kerítést javítottak. Az udvaron lévő színpadot is kifestette az egyik hozzáértő apuka. Mindeközben főtt a gulyás – a bográcsnál szintén szülők serénykedtek.

Mintegy harminc család vett részt az óvoda több alkalmazottja – Szabó Emese, Kiss-Király Tünde, Braun Enikő, Nagy Réka és Elek-Nyitrai Andrea – által szervezett családi napon. Amikor az eső eleredt, addigra a bográcsos már elkészült, s az ebédet már az épületben fogyasztották el a résztvevők. Előtte Bogdán István plébános mondott rövid beszédet – kihangsúlyozta, hogy a rendezvény látható haszna mellett tán még fontosabb a másik, „láthatatlan”, mely a családok összefogásában mutatkozik meg.

 

Neumann Andrea