Családi (ö)körtől a kötélnyomásig

Akt.:
Idén is jókedvű bulizás várható
Idén is jókedvű bulizás várható
Aki kíváncsi, hogy milyen egy lurkórus, hogyan kell kötelet nyomni, vagy hogyan táncolnak és énekelnek nagyszülők unokáikkal, az menjen el az idei érmihályfalvi Részek Viadalára. Már várják a csapattagokat.

Augusztus 27-én és 28-án tartják meg Érmihályfalván a városrészek egymás közti jókedvű, politikamentes, közösségépítő versenyét, a negyedik Részek Viadalát. A szervezőbizottság már kialakította a versenyszámokat, részben meghagyva a bevált programokat, részben újakat is kitalálva. Újdonság, hogy nagyobb szerepet kapnak a gyerekek, illetve a nagyszülők, de továbbra is szükség lesz ötletességre, improvizáló képességre, kitartásra, csapatmunkára. A csapatokat a korábbi felosztás szerint alkotják az utcák, illetve annak lakosai, akiket már várnak a közismert csapatkapitányok: csatlakozzanak a csapatokhoz, erősítsék „részüket” és vegyenek részt a közös rendezvényen.

Versenyszámok

A versenyszámok (fantázianevükkel és pár szavas leírással), melyekre máris lehet készülni: Focistaféta (focimeccsek női-, gyerek- és férficsapatokkal); Lovas vágta; Anyád, apád ide jöjjön (családi sportvetélkedő); Hol bölcsőink ringtak (nagyszüleink gyerekszobái); Fakanállal (főzőverseny); Fürge szöcske (gyerekek ugrókötelezése); Folytasd, ha tudod (irodalmi kvíz); Családi (ö)kör (humoros családi jelenet); Nem csak a 20 éveseké… (nagyszülő-unoka duett); Kedvenc terem (rajzverseny gyerekeknek); Szirénszerenád (női kórusok); Kötélnyomás (ügyességi verseny); Trubadúrok (férfi kórusok); Edd ki a javát (dinnyeevő verseny); Kvízelítő (helytörténeti vetélkedő); Lurkórus (gyerekkórusok); Én táncolnék veled (nagyszülők-unokák táncversenye). További részletek a csapatkapitányoknál, vagy a verseny szervezőinél.

Rencz Csaba