Családi napot szerveztek

Családi napot szerveztek
Nagyvárad – A Csillagocska Alapítvány, a Nagyvárad-réti Református Egyházközség és a Csillagocska Református Zeneóvoda ez utóbbiban családi napot szervezett szombaton. Jó hangulatban telt az együttlét.   Csillagocska ovoda(2) 2007.09.30

A tartalmas szórakozás, a kötetlen beszélgetés, valamint az ismerkedés szerepelt a Csillagocska Református Zeneóvodában megrendezett szombati családi nap fő célkitűzései között. Az időjárás szerencsére kegyébe fogadta a szervezőket és résztvevőket, így az udvaron felállított üstben a kora délutáni órákban vígan rotyoghatott a gulyás, miközben a szülők gyerekeknevelési tapasztalataikat osztották meg egymással, a csöppségek színes krétával rajzoltak az aszfalton, vagy éppen a templom alagsorában felállított kézműves műhelyben tették próbára manuális képességeiket. Természetesen az óvoda játékai sem hevertek parlagon, ahol pedig szükség volt rá, a felnőttek is hozzájárultak ahhoz, hogy csemetéik megtehessék első lépéseiket a képzőművészet nehéz és rögös útján. A CD lejátszóból halk népzene szólt, több asztalon pedig üdítők és ropogtatnivalók voltak kihelyezve, a munkában megéhezett és szomjazott kis alkotóművészek számára.

Vélemények

A három éves Góbi Barbarával érkezett Gulácsi Andrea úgy vélte: jó ötlet a kezdeményezés, mert közelebb hozta egymáshoz a megjelenteket. Igazi családias hangulat alakult ki, ami jó hatással lehet a gyermekek fejlődésére. A szintén három éves Juhos Nándor édesanyja, Andrea szerint nemcsak a kicsiknek, hanem a szülőknek is jó szórakozást jelentett a családi nap, megítélésében hasznos lenne, ha sűrűbben szerveznének ehhez hasonlókat. Hódos Dániel anyukája, Anikó annak örvendett, hogy szép az idő, és azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy az óvisok és a felnőttek is jól érezték magukat.

Ciucur L. Antonius