Családi Nap Várad-Őssiben

Családi Nap Várad-Őssiben
Nagyvárad- A minap Húsvéti Családi Nap-ot tartott a várad-őssi RMDSZ-körzet , Bak Andrea óvónő és Bak Levente választmányi tag szervezésében.

 

Húsvéti készülődéssel kezdődött a nap, délelőtt Bak Andrea óvónő várta az óvodásokat és a kisiskolásokat, akik szüleikkel együtt jöttek el, hogy együtt, meghitt családi körben készüljenek a Feltámadás ünnepére. Az eseményen a következő gyerekek vettek részt: Toma Stefánia, Gulyás Erik, Gulyás Márk, Papp Anna, Nagy Gréta, Árvay Gergő, Lepizsán Csata Dorottya, Lauff Regina, Csató Hamburg Krisztina , Szallos Tünde , Magdas Briana és Magdas Andrei.

A gyerekek először húsvéti tojástartókat, húsvéti képeslapokat készitettek, ezután megismerkedtek a decoupage módszerrel, igy hungarocell tojásokból és húsvéti szalvétákból gyönyörű húsvéti tojásokat alkottak.

Kézimunkázás után következtek a különböző tojásfestési tehnikák elsajátitása. Miközben zsirkrétával, filccel, korrektorral diszitették a piros tojásokat, meghallgatták és megismerték a különböző húsvéti néphagyományokat, a húsvéti jelképeket.

A tojásfestés alatt a gyerekek nagy örömére megérkezett a húsvéti nyuszi is Bak Levente választmányi tag személyében, aki végigkisérte és segitette a gyerekek munkáját.

A tojásfestési munka után következett a locsolási szokás bemutatása, a fiúk locsolóverseket mondtak a lányoknak és meglocsolták őket. Bak Andrea óvónő irányitásával a gyerekek közösen locsolóverseket tanultak , ezután pedig mindenki húsvéti nyuszivá változott és két nyuszitáncot tanultak.

A délelőtti esemény rajzversennyel zárult, ahol mindenki I. helyezést ért el és minden résztvevő csokitojást , csokinyuszit és oklevelet kapott.

Délután 6 órától a Felnőttek Húsvétjával folytatódott a Húsvéti Családi Nap, húsvéti battyusbálra került sor, ahol Tivadar Józsi zenésznek köszönhetően nagyon jó volt a hangulat.

A szervezők a felnőttek szórakoztatására is gondoltak, igy a jelenlevők különböző vetélkedőkön vettek részt mint:

– Locsolóversmondó verseny-I. dij: Lepizsán Csata Sándor

– Táncverseny tojással:

– I. dij: Lepizsán Csata Ilona és Sándor

– II. dij: Mikó Enikő és Öcsi; Kovács Krisztina és Újvárosi Márk

– III. dij: Fikó Andrea és Kurucz Zsolt

– “Itt a tojás hol a tojás”: nyertes: Lepizsán Csata Ilona és Sándor

A húsvéti battyusbálon minden résztvevő oklevelet és dijakat kapott és szorgalmazták hasonló események megszervezését máskor is, mivel Nagyváradon nagyon kevés az élőzenés szórakozóhely magyar fiatalok és fiatal házasok számára.