Családbarát Váradot szeretne

Akt.:
Családbarát Váradot szeretne
Szerda délelőtt az RMDSZ Sas-palotabeli székházában sajtótájékoztatót tartott Kirei Melinda biofizikus, a városi tanácsosjelölt-lista III. helyezettje. Magával hozta a támogatóit is.

Április 27-i sajtótájékoztatóján jövőbeli terveit ismertette Kirei Melinda biofizikus, és meghívta azokat a közéleti személyiségeket is, akik segítik őt a felsorolt elképzelései megvalósításában. Azt mondta: amennyiben bekerül a képviselő-testületbe, a szociális szakbizottságban szeretne tevékenykedni, illetve kiemelten odafigyelne a nagycsaládosok problémáira (lévén hogy ő is három gyermek boldog édesanyja), valamint a szakmai társulások ügyét is felvállalná. Bejelentette: saját tapasztalata és dr. Földes Béla, a városi felügyelő bizottságának ötlete nyomán úgy véli, tehermentesítés céljából szükséges lenne a városi kórház környezetében szálláshelyek létesítése azon vidéki páciensek részére, akik ambulánsan kezeltetik magukat az onkológiai központban, illetve azon szülők számára is, akiknek a gyermekei az egészségügyi intézmény részlegén vannak beutalva. Emellett körvonalazódik egy olyan terv, hogy az onkológiai központ negyedik emeletén egy paliatív osztályt rendezzenek be, ami azért kellene, mert a betegeknek és a hozzátartozóiknak amúgy is megrázó elviselniük a közelgő halált. Jónak tartaná azt is, hogy a kórházak, illetve egyéb egészségügyi centrumok nyílt napok keretében tartanának beszámolókat, mert ez a munkájukat is megkönnyítené, és tisztább képet nyújtana a megoldásra váró feladatokról. Emellett arra törekedne, hogy a betegek minél jobban meg tudják értetni magukat az orvosokkal, és itt nem csupán az anyanyelvhasználatra gondol, hanem a süketnémák kommunikációs gondjaira is.

Ami a nagycsaládosok helyzetét illeti: emberbarát fejlesztésekkel javítana az életminőségükön, például tisztább és megfelelően karbantartott játszótereket biztosítana minden korosztálynak, mini kosárlabda pályákat, elérhető közelségben levő magyar bölcsődéket és óvodákat, családi bérletkedvezményeket a színházba, a múzeumokba, a mozikba és a strandra, ingyenes parkolási lehetőséget hétköznap reggel 8 óráig a bölcsődék, óvodák, általános iskolák közelében, és sűrűbbé tenné az (iskola)buszközlekedést a vidékről ingázó többgyermekes családok érdekében.

Támogatják őt

Arról is beszélt ugyanakkor Kirei Melinda, hogy kiemelten a várad-újvárosi és az észak-rogériuszi RMDSZ-körzetek problémáival foglalkozna. Ezek elnökeivel, választmányi tagjaival már felvette a kapcsolatot, és a legsürgetőbb megoldásra váró problémák a következők lennének: a Rulikowszki temetőbeli Steinberger-kápolna előtti rész lefedése, a játszóterek korszerűsítése, ügyintéző ablakok létesítése a negyedekben, ahol az illetékeket, adókat stb. be lehessen fizetni, hogy az idős vagy beteg személyek ne kelljen elmenjenek a városházára, a tömegközlekedési járatok menetrendjének meghosszabbítása a hétvégén, hogy a szórakozó fiataloknak éjjel 11 óra után is legyen mivel hazamenniük.

A jelöltet támogatásáról biztosította dr. Földes Béla, Sauer András, a várad-újvárosi RMDSZ-körzet elnöke, Gajai Ágnes színművésznő és Andrei Erika, az észak-rogériuszi RMDSZ Nőszervezet alelnöke.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék:


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .