Családbarát könyvünneplés

Családbarát könyvünneplés
A tavalyi, rendkívül sikeresnek bizonyult első alkalomnál is több érdeklődött vonzott az a családbarát rendezvény, melyet Pető Dalma ötlete nyomán szombat délután szervezett az általa vezetett Ovisuli Egyesület. Boldog, önfeledt gyermekzsivalytól volt hangos az ezúttal választott új helyszín, a várban található R&R könyvszalon.

Az apropó amúgy az volt, hogy 1967 óta világszerte április 2-án ünneplik a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját, lévén ez a dátum Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapja.
Édesanyák, édesapák kísérték el gyermekeiket, és számos nagyszülőt is lehetett látni, akik közösen böngészték a könyveket a csemetéikkel, hallgatták a meséket, készítettek meshősökhöz is kapcsolódó kézműves termékeket. Mert a program igen színvonalas és változatos volt: az előzetes tervek alapján szerepelt benne animátorok közreműködése (Zabhegyezők), kararaokéval egybekötött zenés meglepetés (Stéfán Bodor Mária), lufigurák készítése Tibi bohóccal (Lélek Sándor Tibor). Mindketten a Lilliput Társulat tagjai.
Herman Ferenc színművész boldogan mesélt a gyerekeknek, játszott velük. A tartalmas összejövetel különösen üdvözlendő volt egy olyan korban, amikor túl sokat vagyunk a kügyükkel elfoglalva, és keveset olvasunk.

Ciucur Losonczi Antonius