Csakvetadzét búcsúztatta Cîrstea

Csakvetadzét búcsúztatta Cîrstea
Hatalmas meglepetést okozott a Charlestonban zajló 1,34 millió díjalapú Family Circle Cup elnevezésű tenisztornán a női világranglistán 86. román Sorana Cîrstea.

A 18 éves sportoló a WTA 6. helyezetjét, valamint a torna 3. kiemelt teniszezőjét, az orosz Anna Csakvetadzét búcsúztatta a torna második fordulójában. Cîrstea 6–2, 1–6, 6–2 arányban győzött.

„Már nagyon vártam, hogy egy ehhez hasonló sikert arassak. Sokat kockáztattam, agresszíven játszottam, de adott pillanatban éreztem, hogy megnyerhetem ezt a meccset. Hittem magamban, és meg lett az eredménye” – nyilatkozta Cîrstea a meccs után. A teniszező célja, hogy az első 50–be beverekedje magát a WTA–táblázatban, és ezzel együtt résztvételi jogot szerezzen a pekingi olimpiai játékokra.

Román női teniszező egyébként 9 éve nem vert meg olyan játékost, aki a WTA legjobbjai közé tartózik. Utoljára 2000–ben Ruxandra Dragomir a világranglistán 10. Sandrine Testudot verte egy németországi tornán, azelőtt (1999–ben) pedig ugyancsak Dragomir Jana Novotnát (4.) és Amelie Mauresmot (10.) verte.