tokió 2020

2021.01.21. 17:00

Bach: megtartják a olimpiát

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke biztos benne, hogy a terveknek megfelelően megrendezik nyáron a tokiói olimpiát.

This handout picture taken and released on December 7, 2020 by the International Olympic Committee shows IOC president Thomas Bach attending an IOC Executive Board Meetings at Olympic House in Lausanne. - Breakdancing was one of four new sports along with skateboarding, surfing and sport climbing to get the Olympic green light on Decmber 7, 2020 for inclusion at the 2024 Paris Games. (Photo by Greg MARTIN / OIS/IOC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / IOC / GREG MARTIN " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / OIS/IOC

Fotó: Greg Martin

A NOB első embere a Kyodo Newsnak mondta el, hogy nincsen B terv, a nyári játékokra sor kerül és az ázsiai szigetországban is romló járványhelyzet ellenére a japán szervezők is eltökéltek a lebonyolításban.

„Nincs okunk azt hinni, hogy július 23-én nem nyitjuk meg az olimpiát az Olimpiai Stadionban”

- jelentette ki határozottan a csütörtökön megjelent interjúban Bach. Ehhez hozzátette, abban is biztos, hogy a versenyeket biztonságosan és sikeresen rendezik majd meg Tokióban.

Az utóbbi időszakban megszaporodtak az esemény törlésével kapcsolatos vélemények és előrejelzések. Mások mellett a 2012-es, londoni olimpia szervezőbizottságának egy tagja, Keith Mills azt mondta, hogy a jelenlegi helyzet alapján valószínűtlennek tartja a rendezést, ráadásul egy közelmúltbeli felmérés szerint a japánok mintegy 80 százaléka azt szeretné, ha az idei olimpiát és paralimpiát törölnék vagy elhalasztanák.

A kételyeket felerősítette a koronavírus-járvány újabb hulláma, amely Japánt is elérte.

A pandémia súlyosbodása miatt az olimpia házigazdájánál január elején rendkívüli állapotot hirdettek ki több prefektúrában.

A japán kormány ugyanakkor rendre megerősíti, hogy a játékok előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak, és idén nyáron mindenképpen megtartják a tokiói olimpiát, még ha korlátozásokra kényszerülnek is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában