Csaknem 6 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában

Csaknem 6 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában
Csaknem 6 százalékkal, 14 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Romániában az első nyolc hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

A belföldi turisták a vendégéjszakák 82 százalékát töltötték el, a külföldiek a 18 százalékát. A román turisták átlagban 2,6 éjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldi turisták átlagban két éjszakát.
Az első nyolc hónapban 5,7 millió turistát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 5,5 százalékos növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest.
A vizsgált időszakban a külföldi turisták száma is nőtt 11 százalékkal. Az idei első nyolc hónapban 1,269 millió külföldi turista érkezett Romániába, tavaly ugyanebben az időszakban 1,144 millió.
A külföldi turisták közül a németek jöttek a legtöbben, 159 ezren, az olaszok 119 ezren. Az izraeliek száma 91 ezer volt, a franciáké 82 ezer. Ötödik helyen áll Magyarország 76 ezer turistával, s körülbelül ugyanennyien érkeztek az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból is. A magyar turisták többsége, 52 százaléka Bukarestet és a romániai megyeszékhelyeket kereste fel.

Címkék: ,