Csaknem 3700 embert bocsátanak el a román postától

Csaknem 3700 embert bocsátanak el a román postától
Csaknem 3700 embert bocsátanak el a román postától, ami az alkalmazottak számának mintegy 10 százalékát jelenti – közölte csütörtökön a román állami vállalat.

Az elbocsátások szeptembertől kezdődnek a vállalat működésének hatékonnyá tételére irányuló terv keretében. A vállalat vezetősége szerint egyensúlyba kell hozni az alkalmazottak létszámát az elvégzett postai szolgáltatások volumenével.

A közlemény szerint a vállalat vezetősége egyeztetett a szakszervezetekkel és megegyeztek, hogy szakmai, fegyelmi szempontok, valamint az alkalmazottak egyéni döntése alapján döntik el, kiket bocsátanak el.

A román postának csaknem 33 ezer alkalmazottja van, és 5600 fiókkal rendelkezik.

A többségi állami tulajdonában lévő vállalat veszteségesen működik, az idén érdeklődés híján meghiúsult a privatizálása. Tavaly 1,26 milliárd lej üzleti forgalma volt, az adósságállomány elérte az 568,2 millió lejt. A vállalat az elmúlt négy évben 530 millió lej veszteséget halmozott fel.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .