Csaknem 300 krokodilt mészároltak le egy indonéziai farmon

Csaknem 300 krokodilt mészároltak le egy indonéziai farmon
Majdnem 300 krokodilt mészároltak le feldühödött helybeliek egy indonéz krokodilfarmon, miután egy ember krokodiltámadásban meghalt – írta a The Guardian online kiadása.

Nyugat-Pápua tartomány egy krokodiltenyésztő farmján késekkel, kalapácsokkal és ütőkkel felfegyverzett emberek lemészároltak 292 krokodilt, egymásra dobált véres tetemeik képeit az Antara indonéz hírügynökség tette közzé.
A vérengzést egy 48 éves férfi halála válthatta ki, aki füvet szedett az állatoknak, amikor egy hüllő rátámadt – mondta el a tartomány állatvédelmi vezetője.
“A farm egyik alkalmazottja meghallotta, ahogy valaki segítségért kiáltott, gyorsan odament és látta, ahogy a krokodil a férfire támad” – folytatta Baszar Manullang.
Mint mondta, az áldozat szombati temetése után a helybeliek behatoltak a farmra és lemészárolták a krokodilokat.
A telep 2013-ban kapott engedélyt, hogy védett bordás és új-guineai krokodilokat tenyésszen a fajok megőrzése és néhány állat leölése és hasznosítása céljából.
Az engedély kikötötte, hogy a farm működése nem zavarhatja a helybeliek életét.
“A farmot körülvevő terület biztonságáról is gondoskodni kell, hogy többet ne történhessen ilyen tragédia” – tette hozzá Manullang.

(MTI)