Csaknem 268 ezren voksoltak a külföldi szavazókörzeteknél 22 óráig

A németországi Sögelben egy ifjú pár is leadta voksát. Fotó: Ambasada României în Republica Federală Germania/Facebook
A németországi Sögelben egy ifjú pár is leadta voksát. Fotó: Ambasada României în Republica Federală Germania/Facebook
Csaknem 268 ezer külföldön élő román állampolgár adta le voksát az államfőválasztáson szombaton, romániai idő szerint 22 óráig az ország határain kívül kialakított szavazókörzetekben.

Az Argentínában, Brazíliában, Kanadában, Kolumbiában, Chilében, Kubában, Mexikóban, Peruban, az Amerikai Egyesült Államokban, Uruguayban és Venezuelában kialakított szavazókörzetekben még tart a voksolás, Új-Zélandon és Ausztráliában pedig már elkezdődött a harmadik és utolsó szavazási nap.

A külföldi szavazóhelyiségek vasárnap helyi idő szerint 7 és 21 óra között tartanak nyitva. Azok a választópolgárok, akik 21 órakor a szavazókörzetek székhelyén vagy azok előtt tartózkodnak, 23 óra 59 percig még leadhatják voksukat.

Külföldön összesen 835 szavazókörzetet alakítottak ki az államfőválasztásra, a legtöbbet Spanyolországban és Olaszországban (143, illetve 142).

A román állampolgárok bármely külföldön kialakított körzetnél élhetnek szavazati jogukkal a következő, a voksolás napján érvényes iratok valamelyikének felmutatásával: személyi igazolvány, elektronikus személyi igazolvány, ideiglenes személyi igazolvány, diplomata-útlevél, elektronikus diplomata-útlevél, szolgálati útlevél, elektronikus szolgálati útlevél, egyszerű útlevél, egyszerű ideiglenes útlevél és egyszerű elektronikus útlevél, illetve katonai szolgálati könyv a katonai iskolák diákjai esetében.

Arról, hogy hol találhatók a szavazóhelyiségek, illetve a voksolási folyamattal kapcsolatos egyéb információkról a külügyminisztérium honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .