Csaknem 13 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániába

Akt.:
Csaknem 13 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániába
Romániában csaknem 13 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az első negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva – közölte a román országos statisztikai intézet csütörtökön.

A vizsgált időszakban 3,629 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták a romániai kereskedelmi szálláshelyeken, ami 12,9 százalékkal több a tavalyi év első három hónapjához mérten.
A külföldi turisták hozzájárulása a romániai idegenforgalomhoz évek óta változatlan, a turisták és a vendégéjszakák számának mintegy 20 százalékát teszik ki a külföldi látogatók. Az első negyedévben is a vendégéjszakák 23 százalékát töltötték el külföldi turisták.

A kereskedelmi szálláshelyekre 1,857 millió turista érkezett, ami 15,5 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi első három hónaphoz viszonyítva. A külföldi turisták száma 414 ezer volt, ami 16,4 százalékkal több a tavalyi első negyedévhez képest.

Romániában tavaly egész évben csaknem 16 százalékkal nőtt a turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 2014-hez mérten. A külföldi turisták száma 16,9 százalékkal, 2,234 millióra emelkedett.

Címkék:


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .