ERDON Helyi sport hírek

2007.07.10. 11:03

Helmuth Dukadam: Bikfalvi a „csodagyerek”

<p>Szatmárnémeti – A BEK és BL történelmének egyik legsikeresebb kapusa, Helmuth Dukadam is jelen volt a szatmártnémeti Steaua Fun Club megnyítóján. Ez alkalmommal szerkesztőségünk kérdéseire is válaszolt.</p>

– Mi a véleménye a Szatmárnémetiben nyílt Steaua Fun Clubról?

– Nagyon szép. Szülővárosomban, Aradon ha jól tudom kettő is működik. Véleményem szerint egyik sem olyan szinvonalas, mint az itteni.

– Ön szerint a román klubcsapatok milyen eséllyel vágnak neki az európai kupáknak?

– Még korai lenne erről beszélni. A sorsolás után majd elválik. De ha nem lesznek egészségi gondok a csapatoknál, akkor szerintem nem lesznek különösebb gondjaik. Mindenki a klubcsapataink remek szereplését várja a nemzetközi porondon, de arról senki sem beszél, hogy nincsenek az esemény befogadására méltó stadionjaink. Talán a Steauájé jobb, de a Ghencea stadion is messze elmarad attól, mint ahogyan ki kell nézzen egy BL–mérkőzések befogadására képes stadion és pálya.

– Ön szerint milyen lesz az idei bajnokság?

– Nagyon kiélezett. Megerősődtek a csapatok, és ugyanúgy, mint ahogy az előbb mondtam: ha nem lesznek egészségügyi gondok, akkor nagyon jó mérkőzéseket látunk jó focistáktól.

– Tudja, hogy van a Steaua keretében egy Szatmár megyei játékos? Bikfalvi Erik ugyanis nagykárolyi játékos.

– Nem is tudtam, hogy idevalósi. A „csodagyerek”... Sok jót hallottam róla. Még fiatal, ezért nagyon sok lehetőség áll előtte. Remélem felfeleé ívelő karrierje lesz.

– Mi a véleménye a szatmári fociról?

– Hallottam, hogy holtágra került. Ugyanígy volt Aradon az UTÁ–val is. Szerencsére ott egy üzletember, vagy inkább egy csoport fantáziát látott abban, hogy befektessen a fociba, így sikerült ismét arra a színtre hozni az aradi focit, ahol a valós helye. Szatmáron is sokkal nagyobb figyelmet érdemelne a foci. Ehhez viszont pénz kell. Pénz nélkül sajnos nem lehet minőségi focit mutatni. Ide is kell egy olyan csoport, mint Aradon.

– Aradon betölt valamilyen tisztságet az UTÁ–nál?

– Nem! Nincs semmi közöm a jelenlegi csapathoz, leszámítva azt, hogy Aradon születtem, az UTÁ–nál nevelkedtem, ott kezdtem karrieremet.

Pesek Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!