Csak önerőből tudnak utakat javítani

Csak önerőből tudnak utakat javítani
Bihar megye – Az idén csak annyit tudnak javítani a város útjainak állapotán, amennyit saját erőből meg lehet oldani, nyilatkozta lapunknak dr.Bokor Apor érmihályfalvi alpolgármester.

 

 

Érmihályfalva egyik égető gondja, hogy nagyon sok utca nehezen járható járművekkel. Kivételt gyakorlatilag csak a városon áthaladó nemzetközi út jelent a határátkelő irányából Nagyvárad, illetve Nagykároly irányába, amit az útkorszerűsítés alkalmával tettek rendbe, illetve a központ, és az ahhoz közeli pár utca. Az évek során több pályázattal is próbálkozott különböző minisztériumoknál, hivataloknál az önkormányzat, kevés sikerrel. Önerőből próbáltak valamit javítani a helyzeten időnként – és ez az idén is így lesz, mondta el kérdésünkre dr.Bokor Apor alpolgármester. Az elöljáró kifejtette: pénz egyszerűen nincs erre a célra a város kasszájában (és még sok egyébre sem), ami van, azt a beruházások során felgyülemlett adósságok törlesztésére kell fordítani.

 

Kézi és gépi erővel

 

Az utakon annyit tudnak javítani, amennyi önerőből telik. Ez azt jelenti, hogy kézi és gépi erő rendelkezésre áll, és ahogyan az időjárás engedi, vagyis száradnak az utak, kotrógéppel fogják egyengetni, simítani az utak egyenetlenségeit. Tartalékban van némi darált kövük, amit ki tudnak még hordani, ahová nagyon szükséges. Elsőbbséget élveznek ebben a tekintetben a főutakra csatlakozó feljáratok, a kereszteződések és a vasúti átkelők. A Tótfalu városrészben lévő Báthori István és Pázmány Péter utcákra már kiszállítottak ebből a kőből, amit később szétterítenek, következik a Bank utca. Utóbbin ugyancsak nagy “tavak” nehezítik a közlekedést az úttesten, ezért ott a vízelvezetésre is kell valamilyen megoldást találni, mondta dr.Bokor Apor alpolgármester.

Rencz Csaba