Csak idegenben tud készülni az Oli

Csak idegenben tud készülni az Oli
Vereséget szenvedett kedden a kolozsvári felkészülési mérkőzésen a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata, amely a következő edzőmeccseit is idegenben kell játssza, Szatmáron nincs rá lehetőség.

 

Felkészülési mérkőzésen 3–2–es vereséget szenvedett a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata a Kolozsvári CFR II (III. Liga, 6. csoport, 11. hely) otthonában. Csík Tibor edzőt viszont sokkal inkább zavarja az, hogy nem adottak a körülmények, hogy hazai környezetben készülhessen a legénysége, ezért a szomszédos településekre kell utazzanak edzőmeccseket játszani.

„A kolozsvári Monostor negyedben, az Unirii Sportbázison műfüves nagypályán játszottunk. Leszakadt az állunk, amikor láttunk milyen körülmények vannak ott. Nekünk sajnos ez, Szatmárnémetiben nem adott, nincsenek meg a feltételek, hogy készülhessünk. Reggel hat órakor ébredtünk, hogy elutazzunk Kolozsvárra játszani egy meccset – panaszolta a vezetőedző. – Így a játékosoknak nem sok alkalma van a labdás gyakorlatokra, technikai edzést nem is nagyon tudunk végezni, csak ilyenkor, edzőmeccseken” – folytatta Csík Tibor, aki a labdás edzések hiányának számlájára írja, hogy játékosai tegnap is sok, kisebb hibát vétettek a kapus poszton, a védelembe és a befejezésnél is.

Mint ismeretes, a körülmények hiánya miatt kényszerül az Olimpia egy újabb mini edzőtáborra, február elején ugyanis Nagyszalontán fognak játszani felkészülési mérkőzéseket a „sárga–kékek”.

 

Futottak az eredmény után

A kolozsvári, kétszer ötven perces találkozón egyébként az Olimpia az első félidőben 1–1–re egyenlített: Moş beívelése után az egyik hazai játékos a saját kapujába csúsztatta a labdát. A második felvonásban Zsiga „specialitással” 2–2–re egyenlített a szatmári legénység: szabadrúgásból a sorfalon keresztül, a rövidsarokba küldte a lasztit az Oli „gólfelelőse”. A CFR II játékosai a mérkőzés végéig megtalálták a győztes gólt is, viszont a szakvezetést a legkevésbé érdekelte a végeredmény. „Nagyon jó és hasznos meccs volt. Láttuk, hol kell még dolgozni, hol kell javítani a játékon” – értékelt Csík Tibor.

Az Olimpia legközelebb szombaton, a másodosztályos Nagybányai FC Maramureş Universitar otthonában játszik majd felkészülési mérkőzést.

 

 

Eredmény

Felkészülési mérkőzés: Kolozsvári CFR II – Szatmárnémeti Olimpia 3–2: Olimpia: Coman – Moş, Fl. Mureşan, Heil, Glodean, Molnar, Villand, Batfalschi, Zsiga, Dănilă, M. Mureşan. Játszottak még: Görbe – Ciorcaş, Ritli, Raţ, Câmpan, Domuţa, Tóth, Socaciu.