Csak erős magyar frakció képviselheti hatékonyan a magyar ügyet!

A Magyar Polgári Párt mély megdöbbenéssel értesült és felháborodását fejezi ki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Néppárt nyílt magyarellenes nyilatkozatai kapcsán.

Elítéljük az etnikai képviselet elvét felrúgó magatartást, melyre eddig csupán Hajdú Győző Együtt – Împreună szervezetének tagjai és a szlovákiai Hid – Most politikusai vetemedtek. Tudatában kell lennünk annak, hogy Erdélyben és tágabban a Kárpát – medencében addig tudjuk érvényesíteni a magyar érdeket, ameddig etnikai alapon szerveződő pártok képviselik ügyünket.

Kritizálni, bírálni nemcsak lehet, hanem kell is. Ez a mindenkori ellenzék feladata, ezt vállalta és teszi a Magyar Polgári Párt is, de felelős, a nemzeti érdek mentén elkötelezett politikát folytató szervezet nem fordulhat saját nemzete ellen!

Joggal merül fel a kérdés milyen autonomista párt az, amely most az autonómia eszméjét kampánypótlóvá silányítva arra buzdítja a magyarságot, hogy román párt jelöltjeire szavazva gyengítse a magyar érdekérvényesítés lehetőségét. Melyik román párt fogja felvállalni az erdélyi magyarság vagy Székelyföld autonómiájának ügyét, miközben nyilvánvaló, hogy válogatás nélkül úgy tekintenek minden nemzetközi fórumra, így az Európai Parlamentre is, mint a román asszimilációs politikát hitelesítő színtérre.

Tudatában annak, hogy az Európai Parlament jelenleg egy olyan intézmény, ahol a Kárpát – medence magyar képviselői együtt léphetnek fel a nemzeti ügy érdekében a Magyar Polgári Párt egy erős magyar frakció létrejöttét támogatja a május 25-i választások alkalmával.

Ezért kérünk mindenkit: szavazzon a magyar képviseletre!

Marosvásárhely, 2014. május 22.

MPP Sajtóiroda