Csak azok kapják meg hamarabb a bérüket, akik kérik

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Csak azok a közalkalmazotti kategóriák kapják meg húsvét előtt a bérüket, amelyek ezt igényelték – közölte szerdán Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

,,Nem adhatjuk ki a fizetést annak is, aki nem kéri. Akik nem igényelték, nem kapják meg holnap a bérüket” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a minisztériumokkal folytatott egyeztetést követően miniszteri rendeletben szabták meg, mely közalkalmazotti kategóriáknak utalják a bért április 5-én. Voltak olyan minisztériumok, amelyek azt kérték, hogy az alárendeltségükbe tartozó alkalmazottaknak ne folyósítják a fizetésüket csütörtökön – mondta még Teodorovici.

Ecaterina Andronescu szociáldemokrata párti szenátor a téma kapcsán nyilatkozva megerősítette, hogy a tanügyi alkalmazottak bérét csak április 14-én utalják. ,,Ezen már nem lehet változtatni egyik napról a másikra” – tette hozzá. A szenátor úgy tudja, az oktatási minisztérium nem fejezte be a bérek újraszámolását – ami a március 1-jétől érvényes fizetésemelés nyomán vélt esedékessé -, ezért nem utalja korábban a béreket.

Viorica Dăncilă kormányfő kedden azt nyilatkozta, a nyugdíjakat nem utalják ortodox húsvét előtt, a közalkalmazottak azonban megkapják a fizetésüket a héten. A szerdai kormányülés elején a miniszterelnök felszólította az illetékes tárcavezetőket, ,,sürgősen tisztázzák” a bérek kifizetésével kapcsolatos helyzetet, nyújtsanak világos tájékoztatást az állampolgároknak.

www.agerpres.ro