Csak a helyezéssel elégedettek

Csak a helyezéssel elégedettek
A labdarúgó II. Liga második csoportjának őszi, befejező fordulóját követően tegnap még egy hosszabb sajtótájékoztatót tartott a Nagyváradi Bihar FC vezető szakirányítója, Gheorghe Silaghi.

Gheorghe Silaghi edző szerint a csapat legfontosabb eleme az összetartás volt a tizenhét őszi forduló során. Olyankor is, amikor nyerte, és akkor is, ha veszítettek, vagy a szurkolók szidták őket, hogy nem minden alkalommal nyernek. A begyűjtött huszonöt pont és a tabellán a nyolcadik helyezés az edző szerint elfogadható.

– Lehetett volna jobb is a fiúk teljesítménye, ám nem szabad elfelejteni, hogy igen fiatal és kevés tapasztalattal rendelkező játékoskeretünk van. A resicaiak, temesváriak vagy caracaliak ellen elvesztegetett pontok megszerzésével most például sokkal jobban állhatnánk, viszont kellemesebb körülmények között várhatjuk a tavaszt, mint tettük az tavaly ilyenkor – mondta Silaghi. Akkor tizennyolc pontja volt a gárdának, és a tizennegyedik helyet foglalta el a tabellán, egy ponttal elõzve meg a még kiesõ helyen tanyázó csapatot. Abból az együttesből azonban ma már egyetlen játékos sem szerepel a Bihar FC mai keretében.

Idegen játékosok nélkül

A váradi szakember szerint több kellemetlen momentuma is volt a küzdelemsorozatnak, előbb a Liberty, majd a Temesvári Poli elleni csatákat követően, ám mindkét alkalommal sikerült túltenniük magukat a problémákon. Silaghi elmondta, hogyan szeretné õ megoldani a játékosgondokat:

– Elmondtam a vezetőségnek, hogy nem akarok próbajátékosokat sehonnan, legalábbis egyelőre nem, hiszen náluk jobb képességű ifjú legényekkel rendelkezünk mi itthon, olyanokkal, akikben megbízhatunk, és akár máról hólnapra beépíthetjük őket az első csapatba. Arról azonban, hogy az eddigiek közül kit tartott a legjobbnak, nem akart, vagy nem tudott nyilatkozni az edzõ, véleménye, hogy mindannyian közösen érték el azt, amit elértek.

Pénzügyi gondok

Megszokott dolog, hogy a Bihar FC-t évek óta nem kerülik el az anyagi hiányosságok, csak a nagyobb vállalkozások, amelyek különben tudnák támogatni. A klub egy havi fizetéssel tartozik a játékosoknak, prémiumot nem láttak a Liberty elleni csata óta (lehet, nem érdemelték volna meg?!). Az edzők is augusztusban kaptak legutóbb fizetést, holott nekik is el kell tartaniuk a családjukat. A klub elnöke hiába kilincsel naphosszat, kér és könyörög, igen kevesen hallgatják meg, és senkit sem érdekel, milyen lesz a karácsonya játékosnak, edzőnek vagy a pályagondnokoknak. Ami pedig a téli edzőtáborozást illeti, az edző hét napot a hegyekben töltetne tanítványaival, a második 15 napot pedig edzőmeccsekkel töltené ki.