Csak a Brassó jutott döntőbe

Csak a Brassó jutott döntőbe
Két román női kézilabda–csapat volt harcba valamely európai kupasorozat elődöntőjében. Kettejük közül csak a Brassói Rulmentul tudta kiharcolni a fináléba kvalifikálást.

A Brassói Rulmentul a Kupagyőztesek Európa Kupájába játszotta a sorozat elődöntőjének második mérkőzését, hazai közönség előtt. Mariana Tîrcî edző csapata egy gólos hátránnyal várta a spanyol Akaba Bera Bera elleni visszavágót. A brassói lányoknak azonban nem okozott gondot a különbség ledolgozása, végig kezükben tartották a mérkőzést, végül 39–30 arányban győztek.

A Rulmentul 1982–ben is KEK döntős volt, 2006–ban pedig a Challenge Kupát nyerte meg.

A brassói lányoknak köszönhetően egyébként sorozatban második alkalommal nyerheti román csapata a KEK–et, ugyanis tavaly az Oltchim Rm. Vâlcea hódította el a serleget.

A Rulmentul csapatának a döntőben Lavrik lesz az ellenfele. A norvég csapat 60–59–es összesítéssel jutott a fináléban a horvát Podravka ellenében.

A Challenge Kupában a Dunărea Brăila küzdött egy helyért a sorozat fináléjában. A Duna–partiak az első mérkőzésen egy góllal győztek a VfL Oldenburg otthonában, így karnyújtásnyira voltak a csapat történelmének első nemzetközi szerepelésének a döntőben való szereplésétől. Azonban a németek tapasztalata volt a döntő, és 25–29 arányban győztek a román együttessel szemben.