ERDON Helyi hírek

2010.06.21. 15:08

Átadásra vár az új ülésterem Kálmándon

<p>Szatmár megye - Külön irodában intézheti immár néhány hete hivatalos ügyeit Kálmánd alpolgármestere, Schlakter Ferenc. Többéves elképzelés öltött végre formát, egy új iroda, illetve gyűlésterem kialakítása révén.</p>

Szép, bár kissé meredek lépcső vezet ahhoz az új tanácsteremhez és alpolgármesteri irodához, melyet Schlakter Ferenc, Kálmánd alpolgármestere alakíttatott ki az elmúlt időszakban. A kivitelezés költségeit jobbára saját erőből, illetve a megyei tanács segítsége révén finanszírozták, de amint az alpolgármester mondja, akik részt vettek a munkában, zömében szívesen, mondhatni szivességből dolgoztak.
Az új irodák a helyi polgármesteri hivatal korábban lomtárként, raktárként használt padlásterében kaptak helyet. Schlakter bevezetett minket a padlásnak azon részébe is, melyet nem újítottak fel. Elmondható, a különbség finoman szólva is látványos.
Az új ülésterem a tetőtérben van tehát, előtte az alpolgármester irodája kapott helyet, illetve egy egyelőre még üresen álló kisebb szoba, ahova irattárat rendeznek majd be. A termek természetes fényt is kapnak a tetőtéri ablakok révén, míg hamarosan klímát is felszerelnek ide, mert melegben igencsak magas a hőmérséklet a fenti termekben.
"Évek óta várok arra, hogy ezt a tervemet megvalósítsam. Alpolgármesterként több más kollégával osztoztam az irodán, így a község ügyeit érintő tárgyalásokat is elég nehéz volt lebonyolítani. Nem beszélve a tanácsülésekről, melyeket szintén a zsúfolt alsó teremben tartottunk eddig. Itt fenn most mindenkinek saját helye van, az asztal körül kényelmesen lehet megvitatni a dolgokat. Az is fontos szempont volt, hogy egy–egy külföldi delegációt is normális körülmények között tudjunk fogadni. Így ha vendégek jönnek, szépen rendbetett teremben fogadhatjuk őket"– tette hozzá az alpolgármester.
Schlakter irodájában, az alpolgármester sikeres sportmúltját idéző kupák, serlegek és labdák is helyet kaptak. A darabok között nem egy relikvia is megtalálható.
Az új részeket hivatalosan még nem adták át, azonban az alpolgármester reméli, hamarosan az ünnepélyes átadásra is sor kerülhet. Azonban addig is fontosabb események, illetve vendégek fogadására már használják a helyiségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!