Csak 2010 után csökkenhet az alapélelmiszerek ÁFÁ-ja

Románia – Csak 2010 után csökkenhet az alapélelmiszerek ÁFÁ-ja, és a haszonélvezők a várakozásoktól eltérően nem a vásárlók, hanem a kereskedők lesznek.

Ezt a pénzügyminiszter jelentette be ma, miután az országos költségvetés-tervezethez javasolt 1.200 kiegészítő javaslat között az alapélelmiszerek áruforgalmi adójának csökkentése is szerepel. “Románia egyelőre nem áll készen, hogy megtegyen egy ilyen jellegű lépést. Várnunk kell addig, ameddig az inflációs ráta évi 3%-ra csökken, és az ország egyre inkább eleget tesz az euróbevezetés feltételeinek”, magyarázta Varujan Vosganian.
A pénzügyminiszter úgy véli ugyanakkor, hogy az intézkedésnek semmiféle konkrét hatása nem lenne a fogyasztói árakra nézve. “Csak a kereskedők járnának jól, a különbözet az ő profitjukat növelné”, mondta a Vosganian.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter