Csütörtökön kezdődika Templomi Koncertfesztivál

Szatmár megye — Csütörtökön kezdetét veszi a Templomi Koncertfesztivál. Az első koncert a szatmárnémeti adventista templomban lesz.

A hónap végéig megyénk öt templomában fognak koncertezni a Dinu Lipatti Filharmónia művészei a Templomi Koncertfesztivál keretében. Fátyol Rudolf, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója elmondta, úgy próbálták kiválasztani a fesztivál helyszíneit, hogy a megye különböző térségeit érintse. Az is szempont volt, hogy különböző felekezetű templomokba vigyék el a világhírű zeneműveket. A fesztivál keretében Corelli, Vivaldi, Veraccini, Bach és Händel zeneművek fognak felcsendülni. Az ő műveiket először nagyrészt templomokban mutatták be.

Program

Az első koncertre csütörtökön, este hat órai kezdettel kerül sor, Szatmárnémetiben, az adventista templomban, pénteken szintén hattól az avasfelsőfalui ortodox templomban fognak fellépni a művészek. Szombaton pedig a nagykárolyi görög–katolikus templomban koncerteznek este hét órától. Vasárnap két koncertre fog sor kerülni, a sárközújlaki református templomban déli tizenkettőtől, majd késő délután hétórától a mezőfényi Szent Mihail romai–katolikus templomban lépnek fel a filharmónia művészei. A koncertek időtartama körülbelül egy–egy óra. A belépés mindenki számára díjmentes.