Csökken a koraszülöttek száma

Kovászna megye – Míg országos szinten nő, Háromszéken csökken a koraszülöttek száma. Romániában már eddig kétszer annyi ilyen esetet regisztráltak idén, mint tavaly.

A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság statisztikái szerint 2003-óta folyamatosan csökken a regisztrált koraszülöttek száma. Kivétel a 2006-os év, amikor az előző évhez képest 5 esettel nőtt ez a szám. Míg 2003-ban 304 koraszülöttet tartottak nyilván 2007-ben már csak 188-at. Ebben az évben eddig 53 csecsemő született a fogamzástól számított 37 hét letelte előtt.

A 2003-tól 2008-ig világra jött 1238 koraszülött több mint felének, azaz 622-nek adott életet hajadon. A szakemberek szerint ez az adat is alátámasztja azt a tényt, miszerint rendezetlen párkapcsolatok esetében többször végződik egy terhesség koraszüléssel, mint a rendezett családban élőknél.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .